Суспільство

Чернігівський гурт створив сатиричну пісню під назвою «Могила москаля»

Чернігівський гурт The Streechers випускає новий сингл під назвою «Могила москаля». У цій сатиричній пісні гурт дякує ЗСУ за звільнення Чернігівщини та наставляє росіян «не пертися з танком у гості». Пісня є органічним продовженням експериментів гурту зі звучанням: на приспівах використовується уже традиційний для музикантів хор, а в тексті фігурують мальовничі історії про стародавній та сучасний Чернігів.

The Streechers – чернігівський рок-гурт, заснований в 2017 році. Поточний склад гурту – Альона Білоусова, Ігор Меліхов, Муцький Олексій та Марія Славець. Перші три роки існування виступали на сценах рідної школи та університетів. Активну студійну діяльність розпочали у 2020 році – 1 жовтня відбувся реліз дебютного альбому «Different». Згодом The Streechers випустили ряд синглів, другий альбом «Light it Bright» та новорічний бокс «Change the Rain for Snow». Останній реліз гурту – сингл «Місто Героїв», також присвячений любому Чернігову.

IMG_5203

«У такі часи живем… Ну а шо? Треба ж якось настрій піднімати» – коментує реліз автор тексту, Олексій. Фактично, це пісня-знущання зі спроб «братського» народу «асвабадіть» горду та незалежну Україну. У пісні звучать як історичні факти про одвічну боротьбу Чернігівщини проти московських загарбників, так і сучасні історії, що вже стали легендами. Сатирично засуджуються військова агресія росії проти незалежної України та висловлюється подяка нашим хоробрим захисникам, завдяки яким ми маємо змогу жити в рідному Чернігові. Однозначно визначити жанр пісні важко: це арт-рок композиція, що містить елементи класичної та поп-музики. Основним інструментом є фортепіано. Варто відзначити, що ритм у пісні неодноразово змінюється, від вальсу до стрімкої польки і, врешті-решт, до маршу.

4

У музичному відео, що виходить 29 липня на YouTube, досить буквально зображується сюжет пісні. Чарівні кадри Чернігова та яскраві образи героїв підсилюють комічну складову пісні, а сцени закопування москаля додають всій роботі зухвалості.

IMG_20220708_120751

Новий сингл The Streechers «Могила москаля» та кліп до нього можна знайти на всіх популярних музичних платформах, таких як Spotify, YouTube Music та Apple Music, з 29 липня. Гурт продовжує вести активну діяльність в соціальних мережах, а також готовий до співпраці з іншими музикантами, участі у концертах та фестивалях і, звісно, роботи над новими піснями!

Ще статті по темі

Back to top button