Суспільство

Чернігівський історик прокоментував звільнення В‘ятровича

Кабмін звільнив із посади директора Інституту національної пам’яті відомого історика Володимира В’ятровича. ЧЕline попросив прокоментувати причини звільнення представника Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергія Бутка.

 «Вважаю, що його робота як посадовця зупиняла його як історика. Володимир В’ятрович – насамперед відомий, надзвичайно талановитий історик. Пам’ятаю, коли він пішов з посади директора архіву СБУ, після цього одразу написав дуже серйозну монографію, що зробила величезний внесок в українсько-польські стосунки. Тому, вважаю, те, що він пішов з посади, дасть нам нові важливі праці. Він дуже віддавався роботі. Я сам люблю працювати, але так, як він це робив…

Він абсолютно себе не шкодував. До прикладу, він о першій ночі прилітає з відрядження, а вже о 9.00 на роботі підписує мені якісь документи, відпусток як таких повноцінних у нього, мабуть, не було, ми, співробітники, його постійно «втягували» у вирішення якихось питань. А людський організм не залізний, тому, вважаю, йому треба відпочити», – говорить Сергій Бутко.

За словами Сергія Бутка, робота В’ятровича на посаді директора Інституту національної пам’яті була не просто революційною у формуванні політики національної пам’яті, це був справжній марафон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступниця мера написала заяву про звільнення

«Скільки я його пам’ятаю, він себе абсолютно не щадив. За ці п’ять років він зробив усе для того, щоб в Україні проводилась нормальна проукраїнська політика національної пам’яті».

Щодо самих причини, які спонукали до того, щоб В’ятрович пішов з посади, то тут наш історик утримується від коментарів.

«Офіційно він пішов з цієї посади за погодженням сторін. Тобто його звільнили не тому, що це вирішило керівництво країни, а тому, що це було погоджене спільне рішення. Як нам заявив сам Вятрович, він погодив і з президентом, і з прем’єр-міністром, що політика дій, прийнята в інституті, продовжиться. Причина – чому виникло це погоджене рішення – невідома. І думаю, нам немає сенсу фантазувати, чому так сталося».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button