Суспільство

Чернігівський ліцей для обдарованої сільської молоді перейменують і змінять освітній тип

Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді перейменують і змінять тип закладу. Це питання розглянуть на черговій сесії Чернігівської обласної ради, що відбудеться 22 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обласний педагогічний ліцей для обдарованої молоді набуде високого статусу наукового закладу

Отже, заклад планують перейменувати на Чернігівський обласний науковий ліцей.

Мета трансформацій – реалізація державної політики в галузі освіти.

У науковому ліцеї освітній процес поєднується з участю та/або підготовкою учнів до наукової, науково-технічної, навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької та пошукової діяльності, відповідно до стандарту спеціалізованої освіти наукового спрямування.

Створення наукового ліцею сприятиме пошуку і відбору для навчання обдарованих дітей, які виявляють здібності до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності, розробленню та впровадженню нових освітніх технологій і форм організації освітнього процесу, налагодженню співпраці із закладами вищої освіти та науковими установами, залученню діячів науки, працівників підприємств, установ, організацій, представників професійних асоціацій, відповідно до профілю наукового ліцею, до освітнього процесу, до керівництва проєктними групами учнів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button