Суспільство

Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою святкує річницю заснування

Урочисті заходи з нагоди 30-ї річниці заснування ліцею відбулись 13 квітня. Вітали ліцеїстів заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк, начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, начальник Управління освіти і науки ОВА Юрій Музика.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

«Бути ліцеїстом – велика честь і випробування водночас. Особливо зараз, у період війни. Нехай якомога швидше настане час мирного навчання та несення служби», — зазначила Жанна Шерстюк.

Дмитро Брижинський вручив молодшим командирам першого курсу їхні перші погони на шляху військової кар’єри і побажав ліцеїстам успішно пройти навчання. Та найбільше бажання — щоб хлопці та дівчата навчалися та служили в мирній Україні.

Також почесні гості вручили нагороди працівникам ліцею за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання і виховання молодого покоління та з нагоди 30-річчя від дня заснування ліцею.

З історії ліцею: Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою — загальноосвітній навчальний заклад ІІІ ступеня інтернатного типу з профільним навчанням та допрофесійною підготовкою, створений на базі Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року №490. Сьогодні ліцей — це сучасний загальноосвітній середній навчальний заклад, у якому створені всі умови для отримання вихованцями якісної освіти та підготовки їх до навчання у вищих військових та цивільних навчальних закладах України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button