Суспільство

Чернігівський священик про ініціативу щодо заборони абортів на законодавчому рівні

Один із лідерів Української православної церкви Московського патріархату митрополит Олександр Драбинко підписав звернення до влади про повну заборону абортів в Україні.

«Якби вдалося вдвічі скоротити кількість абортів, у нас було б стійке і потужне демографічне зростання», — заявив Драбинко в коментарі виданню Главком.

На думку священнослужителя, серед засобів, покликаних допомогти українцям у боротьбі з абортами, – допомога молоді у вирішенні житлових проблем, матеріальна підтримка багатодітних сімей, а також запровадження етичних норм у роботу системи охорони здоров’я, що спонукало б лікарів дбати про збереження життя зачатої дитини.

ЧЕline поцікавився думкою з цього приводу в авторитетного в Чернігові священика – настоятеля Катерининської церкви отця Романа.

— Без сумніву, церква негативно ставиться до абортів і продовжуватиме звертатися до совісті людей. Це негативне ставлення і до тих, хто зважився на аборт, до усіх причетних і до тих, хто надає такі послуги. Але не варто забувати, що в кожної людини свої поняття про мораль. До того ж, не всі люди – віруючі, не всі – православні. Не всі розділяють позицію церкви, – зауважив священик.

Ще статті по темі

Back to top button