Суспільство

Чернігівський священник – про нового очільника Чернігівської єпархії

Рішенням Синоду Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) передає керівництво Чернігівською єпархією єпископу Антонію Фірлею. До цього Євстратій (Зоря) понад 11 років служив на Чернігівщині.

Рішенням Священного Синоду Євстратія призначили до управління новоствореною Білоцерківською єпархією, що виділена з Київської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спершу сім разів подумати: поради чернігівцям, діти яких просять домашню тварину

Як сприйняли зміну владики чернігівські духівники, поцікавилися в отця Романа, настоятеля Катерининського храму в Чернігові.

«Можливо, нова людина бачитиме певні речі по-своєму, як і всюди, як і в будь-якій організації чи установі. Щоправда, зі зміною керівника нічого не може відбутися такого стратегічного та глобального. Працюємо, як працювали.

Про нового керівника нічого не можу казати. Бо ще він не представлений. Може, через два тижні буде його представлення громаді єпархії. Тоді, думаю, будуть єпархіальні збори скликані, де священники познайомляться з новим владикою. Бо найближчі два тижні говорити більше інформації, ніж яка є, не можемо.

Як уже буде спілкування з духовенством, то владика розповість, якими він вбачає подальшу долю та майбутнє нашої єпархії», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив отець Роман.

До того, як очолити кафедру на Чернігівщині, Антоній Фірлей був єпископом Бориспільським, вікарієм Київської єпархії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button