Суспільство

Чернігівський тубдиспансер реорганізували та приєднали до обласної лікарні

На черговій сесії Чернігівської обласної ради було ухвалено рішення «Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» (тубдиспансер) шляхом приєднання до Чернігівської обласної лікарні.

Причина реорганізації – значні пошкодження закладу внаслідок обстрілів і бомбардувань Чернігова в період активних бойових дій.

Комунальне некомерційне підприємство КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради надавало медичну допомогу мешканцям області, які страждають на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію та СНІД.

Унаслідок воєнних дій було пошкоджено будівлі та майно тубдиспансеру. Це призвело до того, що на сьогодні стаціонарна медична допомога для пацієнтів із фтизіатричною допомогою забезпечена в обмеженій доступності, діагностична складова також забезпечується в мінімальному обсязі.

Загальна укомплектованість лікарськими кадрами до війни становила 74%, під час війни ще зменшилася внаслідок внутрішнього переміщення та еміграції лікарів.

Таким чином, із метою підвищення якості надання медичної допомоги хворим фтизіатричного профілю, раціонального використання кадрового та матеріально-технічного потенціалу КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради реорганізували шляхом приєднання до КНП «Чернігівська обласна лікарня».

Ще статті по темі

Back to top button