Суспільство

Чернігівський університет отримає грант на енергоефективність

Депутати Верховної Ради проголосували «за» ратифікацію угоди про грант від Східноєвропейського Партнерства з енергоефективності та екології (E5P), спрямований на підвищення енергоефективності закладів вищої освіти.

«Ратифікація угоди про грант фонду E5P дозволяє нам розпочати використання 10 млн євро грантових коштів, що не підлягають поверненню, і 120 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та 30 млн євро НЕФКО на реконструкцію будівель в 21 університеті. Ці кошти дозволять університетам суттєво заощаджувати на енергоресурсах та покращити умови праці та навчання, а разом із тим якість та надійність послуг університетів», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Грант E5P надано в межах проєкту «Вища освіта України». Наразі вже розпочався перший етап проєкту, визначений в угоді з Європейським інвестиційним банком.

Участь у першому етапі проєкту беруть 7 університетів, зокрема, і Чернігівський національний технологічний університет.

Початок фінансування для цих університетів заплановано на 3 квартал 2020 року.

До кінця 2020 року Міністерство освіти і науки планує розпочати процедури закупівлі у інших 14 університетах та розпочати фінансування на початку 2021 року.

Ратифікація цієї угоди дозволяє використовувати в проєкті грантові кошти, що не підлягають поверненню, та значно прискорить його реалізацію для забезпечення комфортних умов навчання наших студентів та викладачів.

Ще статті по темі

Back to top button