Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем біля с. Количівка викрито браконьєрів

6 квітня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом із представниками Національної поліції на водоймах Чернігівського району викрито два грубі порушення Правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерест 2020: список дозволених місць для любительського рибальства на Чернігівщині

На р. Десна, поблизу с. Количівка житель м. Чернігів виловлював рибу з човна за допомогою сітки поріжної. До тенет браконьєра потрапило 30 кг риби: лящ – 41 екз., плітка – 3 екз. і по 1 екз. в’язя, головня, окуня та синця. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 7 480 грн.

На тому самому місці мешканець с. Старий Білоус за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 10 кг риби: плоскирка – 34 екз., щука – 2 екз. та судак – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 2 346 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група Чернігівського ВП ЧВП Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та сітки вилучено.

За першим фактом Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія.

Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. Із переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button