Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем у березні вилучено понад 160 кг незаконно добутої риби

Протягом березня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 164 порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито 14 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також складено 114 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один протокол – за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинські рибалки похизувалися вдалим уловом

Крім цього, складено 35 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими із водойм вилучено 70 кг риби та 105 од. сіток, загальною довжиною майже 1,4 км.

«Всього у порушників у березні вилучено 163 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 128 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 116 од. сіток, загальною довжиною 1 691 метр. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 13 640 грн. Стягнуто штрафів у розмірі 11 080 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, становила 43 277 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом із берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

Із переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button