Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж тижня виявлено 22 порушення Правил рибальства

За тиждень із 15 по 22 жовтня 2020 року Чернігівський рибоохоронний патруль зафіксував 22 порушення Правил рибальства.

Так, складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) і п’ять протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль упродовж вересня зафіксував 129 порушень Правил рибальства

Крім цього, складено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 15 кг риби та 22 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 24 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 29 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 430 грн. Збитки, завдані рибному господарству, становили 7 956 грн.

Для прикладу, 14 жовтня Чернігівським рибоохоронним патрулем на озері поблизу смт Сосниця викрито місцевого жителя із 2 од. сіток зяберних (одностінних). У протизаконний спосіб порушник виловив 2 кг риби: плітка – 14 екз., плоскирка – 6 екз., в’язь – 4 екз та по 1 екз. щуки та окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, обчислюються 2 295 грн.

Того саме дня на озері поблизу с. Іванівка Чернігівського району рибпатруль виявив мешканців с. Іванівка та м. Чернігів, які за допомогою сітки зяберної виловили 11 екз. синця, загальною вагою 1 кг. Завдано збитків у розмірі 935 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button