Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем упродовж травня зафіксовано 205 порушень

Протягом травня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 205 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 73 грубі порушення за ч. 4 ст. 85  КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них три з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 113 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 25 травня відкривається сезон рибальства на річках Дніпро та Сож

Крім цього, складено 19 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 110 кг риби та 182 од. сіток, загальною довжиною майже 4 км.

«Всього у порушників у травні вилучено 292 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 301 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 298 од. сіток, загальною довжиною 6 646 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 23 860 грн. Стягнуто штрафів у розмірі 5 410 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, становила 50 379 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

На всіх правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Щодо всіх вищезазначених фактів Нацполіцією до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальні правопорушення.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області триває до: 9 червня (включно) – у всіх водосховищах, 29 червня (включно) – у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button