Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушників із червонокнижним йоржем носарем

8 жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом із працівниками екологічної інспекції Чернігівщини на водоймах Новгород-Сіверського району викрито порушення Правил рибальства.

На р. Десна поблизу с. Лісконоги двоє мешканців Сумської області рибалили за допомогою вудок і добули на двох 9 екз. червонокнижного йоржа носаря, загальною вагою 0,5 кг. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 485 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль упродовж вересня зафіксував 129 порушень Правил рибальства

На порушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 90 КУпАП, які будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу на громадян від 340 до 510 грн на посадових осіб – від 510 до 850 грн із конфіскацією незаконно добутого. Рибу вилучено.

Довідкова інформація:

Йорж носар у 2009 році був занесений до Червоної книги України, Європейського червоного списку, МСОП, як зникаючий вид, вилов якого заборонений.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 визначений розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України. Так, за один екземпляр виловленого йоржа носаря розмір компенсації становить 165 грн.

Більше про йоржа носаря можна дізнатися за посиланням.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button