Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 17 порушень Правил рибальства

За тиждень із 17 по 24 вересня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 17 порушень Правил рибальства. Так, складено чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), зокрема один з ознаками кримінального правопорушення, шість протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ст. 90 – 1 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин, занесених до Червоної книги України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рибалка спіймав гігантську щуку (Фотофакт)

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 15 кг риби та 19 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 39 кг незаконно добутих водних біоресурсів і 23 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 360 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 21 345 грн», – зазначив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Чернігівській області Ігор Токарський.

Для прикладу, 17 вересня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Менського району викрито грубе порушення Правил рибальства. На р. Десна, поблизу с. Миколаївка житель с. Локнисте за допомогою сітки поріжної виловив 3 екз. ляща, загальною вагою 1 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 510 грн.

20 вересня на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району житель с. Андріївка ловив рибу сіткою «ковбеха». В протизаконний спосіб порушник виловив 5 кг водних біоресурсів: раки – 44 екз., лин – 14 екз., плітка – 2 екз. та 1 екз. карася сріблястого. Завдано збитків у розмірі 2 975 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button