Суспільство

Чернігівським школам рекомендують продовжити дистанційне навчання для учнів 5-11 класів

У Чернігові школам рекомендують продовжити дистанційне навчання для школярів 5-11 класів. Таке рішення ухвалили 13 листопада, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Суспільне.

Зі слів заступниці начальника управління освіти Чернігівської міської ради Олени Горної, рішення про продовження дистанційної освіти мають приймати адміністрації шкіл самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно організувати дистанційне навчання: поради від Міносвіти

Також, як сказала Олена Горна, у зв’язку зі змінами, які внесені в постанову Кабінету Міністрів України, які скасовують адаптивний карантин, офіційно заборонити відвідувати заклади освіти не можна.

«Ми можемо тільки рекомендувати внести зміни щодо організації освітнього процесу, зокрема – використання технології дистанційного навчання. Тому є пропозиція рекомендувати закладам освіти освітній процес для учнів 5-11 класів з використанням технології дистанційного навчання. Рішеннями педрад будуть прийняті такі рішення».

За словами Олени Горної, учні та вчителі забезпечені засобами для такого навчання. З її слів, у Чернігові тільки 30 учнів не мали необхідного обладнання, з ними налагодили роботу в друкованому вигляді або іншими шляхами.

Як сказала Горна, з директорами спілкувалися, ті підтримали таку систему. До того ж, дистанційне навчання покращило статистику захворюваності вчителів.

Учні 1-4 класів навчатимуться у звичайному режимі. Дитсадки працюватимуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button