Суспільство

Чернігівці долучилися до всеукраїнської хвилі мітингів проти переслідувань та вбивств активістів (Фото)

У суботу, 18 травня, у Чернігові біля Катерининської церкви відбулася акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?”. Чернігівці вийшли, аби долучитися до всеукраїнської хвилі подій, що одночасно проходили у 40 українських та 8 іноземних містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині проходить акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Захід покликаний вкотре привернути увагу суспільства до того, що замовники жорсткої розправи над Катериною Гандзюк не покарані. Учасники акції вимагали від новообраного президента Володимира Зеленського покласти край системному переслідуванню громадських діячів представниками старої влади та припинити саботаж правоохоронних органів у розслідуванні атак на громадських діячів в усіх куточках країни.

Акція почалася хвилиною мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Як і десятки років тому, боротьба з системою і грубим порушенням прав людини для українців досі актуальні.
Всеукраїнська акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?” відбулася одночасно у 40 українських містах: Києві, Білій Церкві, Ірпені, Обухові, Гатному, Вінниці, Луцьку, Нововолинську, Ківерці, Рожищі, Дніпрі, Костянтинівці, Слов’янську, Маріуполі, Торецьку, Краматорську, Житомирі, Малині, Ужгороді, Запоріжжі, Бердянську, Івано-Франківську, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Львові, Новояворівську, Одесі, Миколаєві, Полтаві, Кременчузі, Рівному, Дубно, Сумах, Тернополі, Чорткові, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях, Чернігові.
Українці в Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та в містах Канади також долучилися до події.
Всеукраїнська акція та події в регіонах носять виключно мирний характер і організовані за ініціативи друзів та близьких Катерини “Хто замовив Катю Гандзюк?” у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об’єднаннями і просто небайдужими людьми.

Ще статті по темі

Back to top button