Суспільство

Чернігівці прибрали область від 70 880 кг сміття

Більше 280 тисяч ековідповідальних українців у 24 регіонах 16 вересня 2023 року долучилися до Всесвітнього дня прибирання разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні світу з метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля.

“Щиро дякуємо кожному хто приєднався, сьогодні екологія — на часі, як ніколи! Наша країна щодня потерпає від екоциду, наше довкілля зруйноване. Потрібно разом балансувати екосистему, тому що це все впливає на наше життя, здоров’я, їжу, воду, повітря тощо. Саме проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля і ми всі прагнемо жити у чистоті та добробуті. Запрошуємо кожного громадянина приєднатись до найбільшого екоруху країни та разом відновлювати країну екологічно відповідально до Перемоги!” — зазначила координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Ніжина отримав орден святого Юрія Переможця

Під час традиційних толок 282 874 учасників очистили 18 442 локацій у 24 областях України. До події долучилися також ековідповідальні громадяни у прифронтових регіонах та містах. Зокрема, взяли участь місцеві мешканці Херсонської, Донецької та Луганської областей. Також громадян разом видалили видалили 796 389 гігабайтів цифрового сміття. Всього учасники зібрали 2 421 тонн сміття, з яких 140 тонн відходів здали на переробку. Вагу зібраного сміття можна порівняти із 110 максимально завантаженими фурами!

Спільними зусиллями жителі Чернігова очистили 1 157 локацій. До Всесвітнього дня прибирання у Чернігівській області долучилися 12 517 учасників, що разом зібрали вражаючу кількість сміття — 70 880 кілограм, з яких 10 301 кілограм відходів здали на переробку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button