Суспільство

Чернігівці розповіли, чи ставили ялинки та з яким настроєм зустрічали Новий рік

Нинішній Новий рік для більшості українців – не свято, а просто дата, бо в країні триває війна з усіма її негативними наслідками. Звісно, що в новорічну ніч ми всі загадали єдине бажання на всіх – про Перемогу і мир. Звісно, воно справдиться, але наразі кращі сини та дочки продовжують віддавати життя і здоров’я за незалежну Україну.

Тож зрозуміло, що з новорічним настроєм цьогоріч в усіх проблеми, і це нормально. А чи прикрашали чернігівці незмінними новорічними атрибутами – ялинками і соснами – свої оселі?

Олена Компанець

Ставили маленькі живі сосни – і на роботі, і вдома. Пахнуть лісом і зимою. Стоятимуть до Водохрещі точно. І про настрій. Колись хтось із великих сказав, що настрій – прояв егоїзму, що людина, народжена для життя, своє життя має сприймати з подякою і позитивом. Адже навколо інші люди, події і такий стрімкий час, який витрачати на «квоктання» просто гріх. Тому, якщо навіть на душі кішки шкребуть, намагаюся знаходити хоч маленьке «все добре» і не напружувати інших. Не завжди вдається, щоправда. Цьогорічне воєнне новоріччя  викликало сльози – я ж усміхалася…

Марія Шевченко

Поставили у вазон із піском гілку голубої ялини та прикрасили пряниками «Березинськими» для дітей, які щедруватимуть!

Постоїть ця прикраса до Старого Нового року!

Щодо настрою, то він зовсім не святковий, бо ж не можемо зібратися ріднею за родинним столом! Тішить лише надія на Перемогу цього року, хотілося б до Великодня!

Сьогодні привезли пряники до Чернігова, в Туристично-інформаційний центр «Інтермеццо» для подальшої передачі військовим, які стоять у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полоненого бурята привезли на Чернігівщину і привели до людей, яких грабував (Відео)

Владислав Савенок

Живу ялинку не ставимо з дружиною вже років 25, відколи донька виросла. А мініатюрні стоять на поличці  цілий рік. Не прибираємо їх, бо роки летять дуже швидко.

Знаю, онук наряджав у себе штучну багаторазову ялинку.

А новорічний настрій був, є і буде. Бо його створюємо самі. У нас із дружиною традиція – виспатися в новорічну ніч і рано піти за Десну на прогулянку. Але цього року «за» не ходили через можливу небезпеку після оточення Чернігова, а пішли на «Золотий берег», підставляли обличчя сонцю – засмагали. І як завжди, за традицією, в одному і тому ж улюбленому кафе випили кави після прогулянки. Наш настрій – це спокійна гармонія.

Юлія Ігнатенко

Цьогоріч, як і завжди, ставили штучну ялинку і кілька гілочок живої у вазу. Але жива почала осипатись й 1 січня її вже довелося викинути. А штучна стоятиме до самого Водохреща.

А з новорічним настроєм – так само, як із ялинкою: «посипався» ще до Нового року, але гірлянди і прикраси допомагають трішки створити святкову картинку. Сподіваюся, наступного року буде краще.

Михайло Жирохов

У нашій родині завжди на свята є ялинка. Стоїть вона з Миколая аж до 14 січня. Вона штучна з багатьох причин – починаючи з економічних і закінчуючи естетичними (пам`ятаю в дитинстві дуже багато було голок, коли ялинка починалась осипатися). Щодо новорічного настрою, то це не той рік, коли є бажання святкувати – дуже багато особистих втрат, дуже непроста ситуація в країні.

Сєргєй Карась

Ялинку (штучну) поставили і навіть подарунки під неї приніс як святий Миколай, так й Дід Мороз. Але з новорічним настроєм дедалі складніше. Скоріше, це дії за інерцією, адже розслабитися та відчути свято хочеться, проте коли над Україною постійно літають російські ракети, як це було у новорічну ніч, розслабитися складно. Треба працювати, щоб донатити на ЗСУ та наближати нашу спільну Перемогу. Ось після звільнення всіх наших територій буде справжнє свято і дійсно новорічний (хоч би коли це сталося) настрій. Сподіваюся, до цього свята доживуть якнайбільше українців.

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button