Суспільство

Чернігівці взяли участь у зустрічі представників ОТГ

Чернігівці взяли участь у роботі групи з обміну досвідом щодо розвитку громад, яка відбулася 15 листопада в місті Бориспіль на Київщині та була організована політичною партією «Наш край». ОТГ Чернігівщини представляли Кіптівський сільський голова Володимир Кучма (представник партії «Наш край»), керівник фракції «Наш край» у Носівській міській раді Катерина Ландар і депутат від «Нашого краю» у Сновській міській раді Анжеліка Клименко.

Під час зустрічі йшлося про управлінський досвід успішних об’єднаних територіальних громад різних регіонів, напрацювання у сфері інформаційного супроводу діяльності ОТГ, поліпшення благоустрою та озеленення населених пунктів громад тощо. Також учасники спілкування ознайомилися з різними напрямами діяльності Бориспільської міської ради, яку очолює Анатолій Федорчук.

Катерина Ландар дуже позитивно оцінила формат заходу, можливість ознайомитися з успішними практиками колег, напрацюваннями у різних сферах. За її словами, корисним для реалізації в Носівській громаді є досвід впровадження депутатського фонду, але вона переконана, що виділяти кошти слід тільки тим депутатам, які активно працюють в округах та не пропускають сесійних засідань.

Крім того, представники громад отримали контакти різних організацій, які проводять конкурси для розвитку ОТГ, створюють умови для залучення позабюджетних і грантових коштів, а також відчули підтримку керівництва партії «Наш край». «Проектне мислення надзвичайно важливе для розвитку об’єднаних територіальних громад. Необхідно знати, як писати проекти, куди звертатися по допомогу. А загалом ініціатива і натхненна праця – секрети успішних громад», – наголосила Катерина Ландар.

Анжеліка Клименко зазначила, що результатами зустрічі обов’язково поділиться з членами фракції «Наш край» у Сновській міськраді, а також спільно з колегами працюватимуть над створенням і втіленням різних проектів для розвитку своєї громади.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button