Суспільство

Чернігівців попереджають про ймовірність блекауту

Вчорашній день та сьогоднішня ніч виявилися для енергетиків меганапруженими – вперше з початку повномасштабного вторгнення росії від електропостачання було відключено більшу частину країни. Екстрені роботи з ліквідації наслідків терористих атак, які призвели до значних руйнувань в енергомережі України, тривають і досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині оновили графік відключення електроенергії

На Чернігівщині станом на 8 годину ранку більшість споживачів була заживлена. Досі без електропостачання залишаються мешканці Новгород-Сіверщини, Семенівщини, Коропщини та Козелеччини. Окрім того, з 7 ранку центральна диспетчерська служба НЕК «Укренерго» дала команду обмежити електропостачання в області на 129 МВт, а тому від розроблених раніше графіків енергетикам довелося відійти – зараз АТ «Чернігівобленерго» працює виключно за командами НЕК.

Ситуація в енергосистемі України залишається дуже важкою, тож, хоч напруга в мережі і з’явилася, в будь-який момент треба бути готовими до чергового блекауту. Намагайтеся хоча б мінімально підготуватися до такого розвитку ситуації (зарядити телефони та інші гаджети, приготувати ліхтарики, запастися водою тощо), щоб вона не застала вас зненацька.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АТ «Чернігівобленерго»

Ще статті по темі

Back to top button