Суспільство

Чернігівцям ще не варто чекати опалення в оселях

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради вже встигло оприлюднити інформацію про готовність підпорядкованої сфери до осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр.

Ідеться про те, що підприємствами теплоенергетики міста підготовлено 100% комунальних котелень у кількості 33 од., 10 відомчих котелень із запланованих 11, що становить 91%, 100 центральних теплових пунктів міської ради із запланованих 109 (92%).

ПАТ «Облтеплокомуненерго» капітально відремонтувало 3 комунальні котельні, це – 100% від запланованого.

Підготовлено 298,4 км комунальних тепломереж і 4,78 км відомчих тепломереж, проведено їх гідравлічне випробування та заміну 1,04 км комунальних тепломереж.

Тим часом теплопостачальні організації продовжують оснащувати житлові будинки приладами обліку теплової енергії.

Тож із 1284 житлових будинків із централізованим опаленням 1033 оснащені приладами обліку теплової енергії, що становить 88% оснащеності, в 92 будинках відсутня технічна можливість, а по 159 будинках роботи будуть проведені до початку опалювального періоду 2017-2018 рр.

Прилади обліку теплової енергії, встановлені на джерелах теплопостачання, повірені і готові до використання.

Прилади обліку теплової енергії, що встановлені в житлових будинках і підлягають повірці у 2017 році, повірені, крім 5 житлових будинків. Нині проводиться робота з повірки цих приладів і буде виконана до початку опалювального сезону.

Наразі підприємство КЕП «Чернігівська ТЕЦ» забезпечене на 90% необхідним запасом вугілля для проходження опалювального сезону, а це 78,737 тис. тонн вугілля.

Звіт добрий, як буде насправді – скоро всі відчуємо на собі.

Звісно, із настанням холодів кожного жителя непокоїть питання: «Коли в домівках потеплішають батареї?».

Відомо, що початку опалювального сезону завжди передує засідання відповідної комісії.

«Ми проводимо комісію з техногенної й екологічної безпеки, що передує виданню розпорядження міського голови про початок опалювального сезону. Зараз температура в місті ще не настільки прохолодна, що вже сьогодні треба починати опалення. Треба, щоб упродовж трьох діб середньодобова температура була нижча +8 градусів», – розповів ЧЕline головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуації і цивільного захисту населення Сергій Городник.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button