Суспільство

Чи має Чернігів можливість придбати нові тролейбуси не в лізинг?

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді вважають, що придбання тролейбусів для міста є надзвичайно важливим і необхідним питанням. Про це заявив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді Олександр Соколов.

За його словами, рішення про оновлення рухомого складу «Чернігівського тролейбусного управління» має бути виваженим і зважати на сучасні фінансові можливості обласного центру Чернігівщини. Олександр Соколов наголосив, що купівля тролейбусів у лізинг під 16% річних на 5 років має більше ризиків, аніж вигод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «Наш край» розробив програму боротьби з онкозахворюваннями

«Це питання в інформаційному полі подається, як однозначно вигідна пропозиція одного з державних банків, але чому не проводився конкурс серед банківських установ? Чому не розкривається інформація, що лізинг має щорічну комісію (відсоткова ставка зростає і становить не 16%)? Чи насправді є надзвичайно вигідними умови, коли переплата за 5 років становитиме понад 20 млн грн?», – запитав керівник фракції «Наш край». Він додав, що місто бере у банку на виплату 40 млн грн, а повертатиме вже 60 млн грн, переплачуючи вартість 5 тролейбусів.

«Наша фракція у жодному разі не виступає проти придбання нових тролейбусів, але ми пропонуємо зробити це за кошти міського бюджету. Тим паче, що місто має вільні залишки коштів на депозиті під 13% річних», – зазначив Олександр Соколов. Він уточнив, що навіть за умови поступового повернення витрачених коштів на депозит не доведеться сплачувати відсотки. Придбані зараз тролейбуси працюватимуть і зароблятимуть кошти для комунального підприємства, на підтримку якого цього року в міському бюджеті передбачено 78 млн грн.

Крім того, керівник фракції «Наш край» назвав доречним підтримати місцевого виробника і придбати тролейбуси, вироблені на Чернігівському автозаводі.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button