Суспільство

Чи підуть діти до школи 1 вересня: заява міністра освіти

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що в Україні з 1 вересня учні повернуться на заняття в школи. Навчання буде проходити повністю в очному режимі.

«Covid-19 вже не такий, яким був на початку. Розвиваються нові штами, які більш активні, більш агресивні. Але на початку навчального року ми розглядаємо ситуацію, коли ще тепло, коли ще немає супутніх сезонних захворювань, в школу ми підемо в повноформатному режимі», — зазначив Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року в чернігівських школах 123 медалісти

Міністр додав, що разом з очільником Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) Віктором Ляшком розглядав три базові сценарії навчання. Коли Україна буде в зеленій зоні — це звичайний режим повноформатного навчання, але вчителі можуть обирати для себе якісь додаткові заняття, зокрема, по формату Всеукраїнської школи онлайн.

Якщо ж буде жовта, помаранчева або червона зона, і в школі буде менш як 80% вакцинованих педагогів, навчання відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі. Станом на 15 липня, за даними МОН, в Україні проти COVID-19 вакцинувалося орієнтовно 35% вчителів.

Відносно третього сценарію Шкарлет інформації не надав.

Водночас міністр визнав, що на цю мить темпи вакцинації від коронавірусу серед працівників сфери освіти є вкрай низькими – за станом на 15 липня імунізацію пройшли 35% вчителів.

Однак ситуація радикально відрізняється від області до області.

Наприклад, Київська область – це 90%, Житомирська, Львівська області – 55% -60%. Волинська область – менш як 10%.

Джерело: https://enovosty.com/

Ще статті по темі

Back to top button