Суспільство

Чи вдалося відпочити цього літа: зізнання чернігівців

Літо  традиційна пора відпочинку, коли люди набираються сил, нових вражень і наповнюють себе енергією на нові звершення. Між тим, в Україні триває жорстока і кровопролитна війна, що перевернула звичне життя догори дригом. Нині найголовніше завдання  Перемога у війні. Між тим, постійно в тонусі бути важко. Потрібні хоч недовгі моменти перезавантаження. Чи вдалося це чернігівцям цього літа?

Сергій Гривко

На жаль, не відпочивав, тільки постійна праця задля Перемоги! Все буде Україна.

Ірина Синельник

У мене цього літа було кілька поїздок – одноденних чи кількаденних. Чи був це відпочинок? Швидше, прагнення переключити думки та скористатися можливістю вийти за межі свого помешкання. Відчуття захоплення і насолоди від життя зараз більшості українців не доступні, я так вважаю. Вирішила завершити участь у програмі захисту журналістів у Косово та повернутися до України. Рішення було спонтанним, але воно мене порадувало. Не встигла я зрозуміти відчуття, як це бути вдома – росіяни атакували центр Чернігова. Ніби є світлі дні, а потім знову морок. Це війна.

Ганна Колесова

Не скажу, що вдалося. Я провела літо вдома. До кінця серпня – почуття виснаження, багато в чому через останні події в Чернігові.

Дмитро Коток

Навчився відпочивати поміж роботою… Навіть якщо це і пів дня тільки. Але є своєрідним відволіканням від повсякденних навантажень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичні цікавинки: про перші велосипеди та перегони в Чернігові

Ганна Якубець

Через велику війну довелося ще з минулого літа перепрограмувати себе на те, що відпочинок не буде таким, як раніше. Якщо раніше це були поїздки на море або в гори, то тепер стараюсь радіти дрібним моментам, з яких і складається життя: цього літа ми каталися на велосипеді, ходили на екскурсії містом, також я вишивала, читала, ходила на фітнес, на пляж, а найприємнішою подією літа був приїзд моєї подруги із Запоріжжя, якій я показувала наше гарне місто. Виявилося, що двох днів для цього недостатньо, тож складаємо плани на наступний раз. Можу сказати, що цього літа було багато моментів, які потім приємно буде згадати.

Сєргєй Карась 

Як раз у середу вийшов із двотижневої відпустки. Але більшу її частину прохворів. Встигли з дружиною з’їздити до Бобровиці (тієї, що місто) та Бахмача. Тож трохи набралися вражень. Єдине, що не встиг –скупатися. Якщо горло пройде, а погода не погіршиться,то планую це виправити. Бо Карась без води – зовсім сумно.

Михайло Жирохов

На жаль, це літо промайнуло дуже швидко. Хоч і був у відпустці, однак повноцінного відпочинку не вийшло –за сімейними обставинами. Але, чесно кажучи, дуже важко перевантажитися зараз. Війна, треба постійно бути в курсі того, що відбувається на фронті. А так загалом повноцінно відпочинемо після Перемоги.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button