Суспільство

Чи вийде в Чернігові на мітинг із нагоди 9 Травня «шкільний полк»?

Кілька останніх років поспіль паралельно з репортажами про відзначення якихось пам’ятних дат у нашій державі з’являються повідомлення, що під час мітингу чи іншого заходу школярі втрачають свідомість. Причому факти ці непоодинокі і зазвичай їх жваво обговорюють у соцмережах батьки школярів, називаючи «живі» коридори та лінійки пережитками минулого.

Наразі дожили до шанованих свят – Дня пам’яті і примирення, що припадає на 8 травня, і Дня Перемоги у Другій світовій війні – 9 травня.

ЧЕline зацікавила тема патріотичного виховання в школах і, що головне, чи відправлять учнів на пам’ятні мітинги в містах і селах Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопчик, який упав під час мітингу-реквієму, лікується в щелепно-лицьовому відділенні

Питання переадресували до управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Телефоном спілкувалися із заступником начальника управління Оленою Соронович. Вона й обіцяла швидко надіслати електронною поштою відповіді на запитання, які нас цікавлять. Сказано – зроблено. Неоперативністю управлінню освіти не дорікнеш. До того ж, у відповіді докладно розписано про всі заходи, які з нагоди двох поважних свят відбудуться і відбуваються в загальноосвітніх закладах області.

Йдеться про уроки мужності, літературні вечори, виховні години, урочисті концерти, зустрічі з ветеранами війни та учасниками АТО, відвідування виставок, екскурсії до місць бойової слави та інші тематичні заходи. Загалом заходів перелічено було багато. І вони дійсно потрібні, і дуже добре, що відбуваються, особливо в наш непростий час, коли дітей треба навчати патріотизму. До того ж, на кого рівнятися молодому поколінню як не на героїв-переможців Другої світової війни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знову впав школяр під час урочистостей

Тож із патріотичним вихованням на Чернігівщині начебто все добре. Не зовсім зрозуміли лише, чи відправлять школярів на мітинги?

«Питання щодо організації мітингів, «живих коридорів» у містах та селах попередньо погоджується з керівниками органів місцевого самоврядування, директорами та педагогічними колективами освітніх закладів, батьківською громадськістю і місцевою громадою та належить виключно до повноважень керівників закладів освіти», – йдеться у відповіді.

Іншими словами, дискусій про згадані пережитки минулого в інтернет-просторі вже не повинно бути, бо наразі багато рішень, зокрема, піде дитина постояти на мітинг чи не піде, залежить від батьків. Принаймні, так стверджують освітяни.

Ще статті по темі

Back to top button