Суспільство

Де та на кого вчаться безробітні Чернігівщини?

Протягом січня-травня 2021 року близько тисячі безробітних набували нових професій та підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості. Усі — на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця. Після завершення навчання майже 90% безробітних були працевлаштовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого сьогодні потребують роботодавці області?

Служба зайнятості організовує навчання за актуальними на ринку праці професіями. Сьогодні, перш за все, це робітничі професії. Так, цього року безробітні вчилися на токаря, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, оператора котельні, перукаря, кухаря тощо. Найбільше було підготовлено працівників до весняно-польових робіт, а це —  трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, водії автотранспортних засобів, слюсарі-ремонтники.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще — в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що діють в 11 областях України. Зокрема, 569 наших земляків навчалися в Сумському та Рівненському центрах.

ОЦЗ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button