Суспільство

Декламували твори, готували вареники: у громаді на Чернігівщині вшанували памʼять Кобзаря

9 березня Україна відзначає 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди у Сосницькій громаді провели низку заходів.

Зокрема, у школах громади відбулися літературні читання. Під час заходів школярі поринули у дивовижний світ творчості Тараса Шевченка, декламували його твори та роглянули найцікавіші факти із життя поета та художника. Про це повідомляють на сторінці у Фейсбук Сосницької громади.

У літературно-меморіальний музей Довженка учні відвідали тематичну літературну годину, на якій діти почули про те, що об’єднувало двох видатних діячів (Довженка та Шевченка), подивились відеоролики, познайомилися з виставкою, приуроченою Кобзарю.

Про пророка, Великого Кобзаря і українського генія говорили і у Сосницька ЗОШ І-ІІ ступенів, що на В’юнищі, під час приготування його улюбленої страви – вареників із сиром.

Сосницька публічна бібліотека провела тематичний флешмоб до якого долучилися студенти Сосницького обліково-економічного фахового коледжу. Також на юнацькому абонементі діє книжково-ілюстративна виставка.

Ще статті по темі

Back to top button