Суспільство

Депутат Сновської міськради закликає земляків відмовитися від пластику на поминальні дні

*Актуально

Депутат Сновської міськради від «Нашого краю» Павло Солодовник закликав земляків відмовитися від використання пластикових квітів і вінків у період Великодня та поминальних днів. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.

«У період Великодніх свят ми вшановуємо померлих, прибираємо на кладовищі, несемо на могили вінки і квіти… Але несемо зазвичай пластикові вінки й квіти. Не робіть цього. Не несіть на кладовище пластикове сміття!», — звертається Павло Солодовник.

Він вказує, що вже за тиждень ця «краса» опиняється на смітнику за кілька метрів від місця спочинку чиїхось рідних. І ці смітники з роками розростаються, підступно наближаючись до могил.

На думку депутата, краще принести до могил живі квіти або висадити якісь рослини. Пом’янути померлих молитвою буде краще, аніж засмічувати довкілля речовинами, період розпаду яких становить кількасот років.

«Нам варто задуматися про життєве середовище, яке ми передамо у спадок нашим дітям. Пластик отруює грунт, воду, а відтак, становить загрозу для всього живого. І якщо кожен із нас може зробити бодай щось, аби протидіяти цим небезпечним процесам, це потрібно зробити!», — наголошує Павло Солодовник.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

 

 

 

Ще статті по темі

Back to top button