Суспільство

Депутат Сухополов’янської громади допоміг сільському ФАПу

*Актуально

Депутат фракції «Наш край» Сухополов’янської сільської ради (Прилуцький район) Віталій Лічман допоміг ФАПу в с. Мазки – він придбав медикаменти для надання невідкладної допомоги та холодильник для зберігання ліків.

За словами фельдшерки Людмили Дяченко, яка працює в місцевому ФАПі вже 30 років, зараз у селі проживають 220 осіб. Найчастіше вони мають серцево-судинні та захворювання опорно-рухової системи, у зимовий період страждають від застудних хвороб. «Нам важливо, аби був запас ліків для невідкладної допомоги, адже спрогнозувати, що станеться, ніхто з нас не може. Раніше нам допомагав місцевий інвестор, а торік ніхто і копійки не виділив на медикаменти», – розповідає медична працівниця. Вона зазначає, що допомагати землякам доводиться за різних обставин і хвороб: «Бувають інфаркти, навіть випадок дифтерії був, довелося приймати пологи дорогою до лікарні…».

 

84307663_616017465856590_2446543857203019776_n

«Ми дуже вдячні Віталію Лічману за надану допомогу, адже у невідкладних станах абсолютно немає часу для пошуку ліків. Їх треба дати людині, щоб врятувати її життя. Депутат передав нам не тільки ліки, а й такий потрібний для ФАПу холодильник для зберігання ліків», – розповіла вона. Адже старий холодильник у ФАПі не працював і завідувачці доводилося зберігати окремі медикаменти вдома, щоб не порушувати температурний режим. Депутат передав у ФАП необхідний запас ліків, приблизно 40 найменувань.

Фракція «Наш край» у Сухополов’янській сільській раді і надалі активно допомагатиме землякам, вирішуватиме важливі питання жителів громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button