Суспільство

Депутати подбали про міську лікарню та дитячу поліклініку

*Актуально

Медичні маніпуляції для маленьких пацієнтів стали більш безболісними, а діагностика для хворих на цукровий діабет – більш точною. Завдяки депутатам фракції «Наш край» Чернігівської міської ради, для Чернігівської дитячої поліклініки №2 та міської лікарні №1 придбано медичне обладнання у рамках коштів так званого депутатського фонду.

Спільними статтями витрат для депутатів фракції стали закупівля педіатричного венозного сканера для дитячої поліклініки №2 і системи безперервного моніторингу глюкози крові для міської лікарні №1.

Як пояснила головна лікарка дитячої поліклініки №2, депутатка міськради від «Нашого краю» Ганна Якубова, застосування в медичній практиці педіатричного венозного сканера вирішує проблему пошуку вен у наймолодших пацієнтів. Завдяки використанню апарата, забір аналізів або введення лікарських препаратів, встановлення крапельниці, стає простою і безболісною процедурою.

«Ця маніпуляція перестає лякати маленьких пацієнтів. На екрані відображається судинний малюнок, на якому розміщені глибокі та поверхневі вени, і медичний персонал має можливість бачити товщину вен та їхній хід, що допомагає більш точно і швидко проводити необхідні маніпуляції», – зазначила вона. Ганна Якубова спрямувала на закупівлю цього апарата майже всі кошти свого депутатського фонду.

Система безперервного моніторингу глюкози крові також є важливим обладнанням для повноцінної діагностики хворих на цукровий діабет, що дає змогу визначати рівень глюкози у різний час і правильно підібрати лікування таких пацієнтів.

«Для наших лікарень, в умовах реформування, надзвичайно важливим є сучасне обладнання, тому ми не залишилися осторонь і покращили матеріальну базу міських лікувальних закладів», – наголосила Ганна Якубова.

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді звітує про виконання Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами міськради на 2019 рік.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button