Суспільство

Депутати Сухополов’янської ОТГ порушили питання ремонту школи й вуличного освітлення сіл

*Актуально

Депутати Сухополов’янської сільської ради Сергій Цибенко і Віталій Лічман провели зустріч із активом Сухополов’янської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Разом з педагогами вони обговорили питання життєдіяльності освітнього закладу.

За результатами зустрічі Сергій Цибенко підготував до сільського голови та профільної комісії сільради відповідне звернення щодо вирішення низки проблемних питань. На його переконання, потрібно забезпечити будівництво пішохідної доріжки від зупинки с.Сухополова до школи, оскільки учні змушені йти проїжджою частиною, що загрожує їхній безпеці; профінансувати поточний і капітальний ремонт школи, у тому числі провести заміну вікон, реконструювати систему опалення, відремонтувати спортивну залу та приміщення колишнього тиру. Також дуже важливо встановити у приміщенні школи автоматичну пожежну систему, розглянути питання про можливість придбання шкільного автобуса й оновлення комп’ютерного класу.

Крім того, актуальним питанням, на думку депутатів, є відновлення вуличного освітлення у селах Пирогівці, Білещина, а ще на вулицях Береговій, Амбулаторній, Макаренщина с. Сухополова.

Упродовж останніх 20 років відсутність вуличного освітлення завдає місцевим жителям матеріальних і моральних збитків. «Ця проблема дуже відчувається із настанням холодів, коли день стає коротким і повертатися додому дітям зі школи чи садків, а дорослим з роботи доводиться у повній темряві. Враховуючи неякісне покриття дороги, відсутність освітлення вулиць – це незручно, небезпечно і не комфортно для сільських жителів. Зовнішнє штучне освітлення населених пунктів, одночасно виконує естетичне, екологічне й економічне завдання, тому що є одним з найважливіших елементів його благоустрою», — підкреслив Сергій Цибенко.

Він звернувся до сільського голови у найкоротший термін провести консультації і винести на розгляд сесії питання виготовлення проектної документації та будівництва вуличного освітлення с.Пирогівці, с.Білещина та частини вулиць с. Сухополова.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button