Суспільство

Дикі качки облюбували центр Чернігова (Фото)

У соцмережі Facebook Irina Demianchenko виклала фотографії, на яких видно зграйки диких качок, що сидять у парку поблизу «Мегацентру». Схоже, що пернаті зовсім не лякаються людей, які проходять поруч.

Журналіста ЧЕline зацікавила така поведінка птахів. Тож по коментар звернулися до чернігівського зоолога Олександра Федуна.

За його словами, така поведінка качок – незвична і змінена, не характерна для водних птахів. Щоправда, зоолог переконаний, що ці качки – цілком здорові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суне арктичний циклон: чернігівські синоптики прогнозують до 25 градусів морозу

«Я цих пташок і частину тих, що на Стрижні, назвав би «нахлібниками», тобто тими, кого підгодовують. Адже легше отримати дармову їжу, ніж самим копирсатися у воді і вишукувати, чим поживитися, або летіти кудись далі в пошуках більш ситого життя. На їхню думку, такий спосіб існування менш енергозатратний.

До того ж, ці дикі крижні є основою для виведення домашніх качок. У них відбувається поступова втрата страху до людини. Тож у такий спосіб вони шукають, що поїсти.

А на тому місці, де вони сидять, імовірно підгодовують голубів – залишають якесь зерно, хліб тощо. І хтось із качок, можливо, колись розвідав, що там є корм. Але як вони передають інформацію між собою? Це питання ще потребує вивчення», – зазначив Олександр Федун.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко, фото – Irina Demianchenko

Ще статті по темі

Back to top button