Суспільство

Дитячій лікарні в Чернігові подарували новий медичний апарат

Мережа магазинів Агроцентр «Світ Рослин» з підтримкою «міжнародного благодійного фонду ім. Вадима Нестерчука» передали новий медичний апарат «Веносканер» (прилад для виявлення вен та забезпечення до них доступу) для онкогематологічного блоку Чернігівської дитячої обласної лікарні (вул. Пирогова, 16). Звичайно ж, це ще один крок до комплектації блоку, збільшення можливостей для прийому нових пацієнтів і проведення лікування із застосуванням прогресивних сучасних «помічників».

IMG_0361

Покупка цього приладу стала можливою завдяки благодійній акції «Ялинка добра», яка діяла напередодні новорічних свят, та акції «Врятуй життя», ініційована мережею магазинів Агроцентр «Світ Рослин». Також акцію підтримало Комунальне підприємство «Будинок Книги».

Працівники магазинів «Світ Рослин» надали цій ініціативі більш глобального смислового значення та намагались не лише зібрати необхідну для покупки суму, але й ознайомити своїх покупців з гострою проблемою онкологічних захворювань у дитячому віці, зі шляхами проведення лікування і можливостями надання допомоги тим, хто її потребує.

IMG_0317

Долучитись до акції і підтримати позитивну ініціативу міг кожен покупець чи гість, що завітав до будь-якого з магазинів Агроцентр «Світ Рослин», або здійснивши покупку в інтернет-магазині https://svitroslyn.ua. Адже механізм збору коштів був доволі простим та зрозумілим – з покупки кожного товару (більше 2000 найменуваньтоварів) на благодійність відраховувалась 1 гривня.

Підчас акції було зібрано всю необхідну суму для покупки приладу («Веносканер» — 115 000 грн + витрати на транспортування):

  • допомога, зібрана мережею магазинів Агроцентр «Світ Рослин»110 459 грн(з продажу різних товарів для садівництва: саджанці, насіння, садового інструменту, засобів для догляду та захисту рослин, вазонів — 106 059 грн; з боксів, що були розміщені в магазинах – ще 4400 грн)
  • допомога, передана Будинком Книги— 6450 грн

Мережа магазинів Агроцентр «Світ Рослин» вдячна всім своїм покупцям, які з розумінням і зацікавленістю поставились до акції. Завдяки цьому вдалось досягти результату.

Ознайомившись з гострою проблемою онкологічнихзахворювань в області та в Україні в цілому без сумнівуможнасказати, щоцядопомога є важливоюнеобхідністю! Кількістьлейкозівзростає з року в рік. Більшості маленьким пацієнтамменше 5 років, більшість з них у високійгрупіризику. На жаль, гематологічний блок Чернігівськоїлікарні не бувготовий до такоїкількостіпацієнтів (2018 рік – 8 лейкозів, 4 лімфоми).

IMG_0242

Стрімкийрістонкогематологічнихзахворювань у дітейнабираєобертів у всіхєвропейськихкраїнах. Україна не є виключенням! І основне прагнення – допомогтималечі, інколидужеобмежене у зв’язку з відсутністютехнічногоустаткування.Тому оптимістична ціль цих акцій — допомога відділенню і дітям, які її потребують.

IMG_0276

Венозний сканер – ценастільнийприлад для виявлення вента забезпеченнядоступу до них.Прилад працює завдяки випромінюваннюмалопотужного лазера, якийвідразувиявляєхідкровоносноїсудини при наведенні на шкіру.Використаннясудинного детектора допомагаєвирішитибезліч проблем і поліпшитиякістьнаданнямедичноїдопомоги. Венопункціяабо постановка крапельницівже не буде відніматибагато часу, сил і нервів, як у медичного персоналу, так і у пацієнтів.

Особливо позитивно це відобразиться на лікуванні маленьких пацієнтів, які критично реагують на біль і організувати цей процес безболісно та швидко тепер  буде простіше.

IMG_0254

Переваги використання венозного сканеру:

  • забезпеченняякісного венозного доступу в різниханатомічних областях;
  • швидкий і ефективнийвенозний доступ;
  • мінімальнийрівеньтравмування вен і навколишніх тканин;
  • зменшенняризикутромбофлебіту і тромбозу.

В Україні такий прилад мають лише 4 лікарні!Тепер і онкогематологічний блок Чернігівської дитячої обласної лікарні в їх числі.

IMG_0257

Це ще один хороший приклад того, що благодійність і соціальна активність будь-якої організації чи підприємства поступово стає невід’ємною частиною їх роботи, адже для цього у них є всі необхідні фактори! Робити добрі справи разом – простіше!

Ще статті по темі

Back to top button