Суспільство

Дмитро Нікітін та «Батьківщина» пропонують мораторій на скасування пільг для чорнобильців

Третього липня зранку жителі Коростеня вийшли на мітинг біля Коростенської міської ради, виступаючи проти Постанови Кабінету міністрів України про перегляд населених пунктів, які віднесені до тієї чи іншої категорії зон радіоактивного забруднення. Згодом перекрили центральну вулицю міста та міжнародну трасу.

Керівник ВО «Батьківщина» на Чернігівщині Дмитро Нікітін зазначив, що якби не розголос в Коростені, то багато б людей фактично втратили б пільги від держави. В тому числі і мешканці Чернігівської області.

«Мешканці Чернігівщини, а саме жителі близько 60 сіл, також входять в третю зону. Але вони в більшості навіть не знали про такий «сюрприз» від Уряду. І дізналися б лише отримавши урізану пенсію тощо. Нічого іншого як змиритись їм би не залишилось», — написав він.

За словами Дмитра Нікітіна на проблему миттєво відреагувала Юлія Тимошенко. Зустрівшись з людьми в Коростені команда «Батьківщини» буде пропонувати народним депутатам розробити механізм, який не дозволить у майбутньому скасовувати пільги чоронобильцям.

«Держава – це люди, а в людях дуже цінують таку якість, як вміння тримати слово. Держава взяла на себе певні зобов‘язання після аварії на ЧАЕС і ці зобов‘язання не мають права переглядатися, особливо в сторону їх скасування. Сильна держава — це відповідальна держава! Саме тому наша фракція на чолі з Юлією Тимошенко вже в найближчий час внесе до Парламенту свою пропозицію — запровадити МОРАТОРІЙ на зміни меж Чорнобильских зон та вцілому щодо будь-яких кроків на зняття пільг для чорнобильців та ліквідаторів», — відзначив Дмитро Нікітін.

*Імідж

Ще статті по темі

Back to top button