Суспільство

До “Армії відновлення” на Чернігівщині долучилися понад 700 безробітних

Більш ніж пів тисячі безробітних області долучилися до суспільно корисних робіт, ще 200 — до громадських по розбору завалів пошкоджених будинків у Чернігові.

Перелік суспільно корисних робіт, що здійснюються в регіоні, залежить від його потреби. Це можуть бути роботи, які мають оборонний характер, а також з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, задоволення потреб ЗСУ та сил цивільного захисту.

Цьогоріч суспільно корисні роботи організовані у 9 територіальних громадах області за участю 95 безробітних. Вони здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи, зводять фортифікаційні та захисні споруди, укриття цивільного захисту, розчищають від чагарників та прибирають придорожні й прибережні смуги, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зганяли все село під дулами автоматів: як 367 людей місяць виживали в підвалі на Чернігівщині

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижче розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн.

Охочі вступити до «Армії відновлення» мають звернутися до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для відвідування, або онлайн в Telegram-каналі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button