Суспільство

До Дня українського козацтва військовим вручили нагороди на Чернігівщині

Напередодні Дня захисників та захисниць Україні, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулися урочисті заходи для військовослужбовців Чернігівського обласного та районних ТЦК та СП. 

Начальник ТЦК і СП Чернігівського обласного ТЦК та СП полковник Олег Гончарук вручив кращим військовослужбовцям і працівникам територіальних центрів комплектування Чернігівської області  почесні відзнаки Чернігівського обласного ТЦК та СП, грамоти та подяки, чергові військові звання та подякував присутнім за сумлінну службу.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

«Шановні побратими! Цього року наша держава вперше святкуватиме День захисників та захисниць України в умовах дії правового режиму воєнного стану. Кожен, хто перебуває сьогодні в строю, доклав максимум зусиль для оборони Сіверського краю. Саме завдяки вам місто Чернігів отримало звання «місто-герой». Щиро дякую кожному за вашу сумлінну службу і за те, що не побоялися взяти до рук зброю та стати на захист нашого рідного краю!» – наголосив полковник Олег Гончарук.

Не забули присутні і про тих побратимів, які ціною власного життя боролися за Незалежність рідної Батьківщини. Їхню світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання. 

На урочистому врученні також був присутній голова патронатної служби Чернігівської ОВА полковник запасу Дмитро Брижинський, який під час фази активних бойових дій керував обороною міста Чернігова. Він долучився до привітань, подякувавши присутнім військовослужбовцям за гарно виконану роботу під час забезпечення оборони Сіверщини.

На завершення заходу з благословення Митрополита Київського і всієї України Блаженнійшого Єпіфанія деяких військовослужбовців було нагороджено медаллю Архистратига Михаїла.

Ще статті по темі

Back to top button