Суспільство

До Дня захисту дітей: юстиція реєструє народження та стягує аліменти

У перший день літа весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. Це свято нагадує дорослим про відповідальність за добробут підростаючого покоління.

У турботі про дітей, у створенні умов для їхнього гармонійного розвитку окреслюються завдання не тільки для родини, а й для суспільства, держави. Органи юстиції покликані захищати права маленьких українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Перший день літа – свято всіх дітей світу

Як розповіла Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), право дитини на ім’я та перший документ реалізують працівники державної реєстрації актів цивільного стану. Від початку 2020 року фахівці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) зареєстрували народження та видали свідоцтва про народження понад 8 тис. малюків. Зокрема на Чернігівщині було зареєстровано народження понад 2 тис. малюків.

Ще одним надважливим напрямком роботи є захист економічних прав малечі. Державні виконавці щоденною працею дбають і забезпечують права дітей на вчасне та повне отримання аліментів. Так, цьогоріч фахівці юстиції стягнули понад 235 мільйонів гривень аліментів на користь 40 тис. дітей. Зокрема на Чернігівщині – близько 62 мільйонів гривень для 9,5 тис. дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button