Суспільство

До Корюківки їде всесвітньовідомий мандрівник

22 січня до Корюківки завітає цікавий гість – перший український мотомандрівник-одинак, який здійснив навколосвітню подорож. Цього дня о 14:00 він зустрінеться з корюківчанами в арт-просторі «Bookіторія». Тож кожен охочий матиме нагоду поспілкуватися з живою легендою.

Для довідки.

Валерій Кришень захопився мотоциклами в дуже юному віці. А вже у 18 років на власноруч зібраному мотоциклі об’їхав узбережжя кримського півострова.

У студентські роки Валерій загорівся ідеєю про навколосвітню мандрівку і почав планувати майбутню подорож та готуватися до виснажливого випробування.

Мрія Валерія здійснилася. І під час навколосвітньої подорожі він здолав 63 000 кілометрів шляху. Мандруючи, він перетнув кордони 28 країн світу, розташованих на трьох континентах земної кулі, і витратив на подорож 307 днів.

Валерій Кришень — перший українець, який на власному транспортному засобі досяг найвищої високогірної вершини, куди можливо дістатися транспортом: Болівія, 4 618 м над рівнем моря. Він – перший український мандрівник, хто власним мотоциклом проїхав «дорогою смерті», що в Болівії (висота над рівнем моря 3000 м), та пустелю Уюні (3 800 м над рівнем моря).

До речі, досвід їзди на мотоциклі у Валерія налічує понад 15 років. За цей час він подолав більше 500 тис. км.

Знімальна група ЧЕline зустрічатиметься з цим відомим мандрівником, тож очікуйте на сюжет.

Ще статті по темі

Back to top button