Суспільство

До Ніжина на фестиваль з’їхалися родини з 14 районів Чернігівщини

Сьогодні, 23 жовтня, в Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід – фестиваль родинного читання «Словограй». До Ніжина з’їхалися родини з 14 районів Чернігівщини, повідомляє www.mynizhyn.com.

Мета заходу — відродження традицій родинних читань на Чернігівщині, пропаганда культурно-моральних цінностей через слово, культ книги, залучення батьків і дітей до сторітайму (спільне заняття дітей і батьків, яке формує повагу до слова і книги).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові проходитиме фестиваль-конкурс української патріотичної пісні

Проєкт здійснюється за підтримки Чернігівської обласної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ГО «Апельсин» у партнерстві з ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації». Серед організаторів проєкту – ніжинська письменниця Тетяна Винник.

Мистецький фестиваль родинних читань «Словограй» створює унікальну територію для спілкування родин зі своїми дітьми та з іншими родинами, для обміну творчістю, апробації творчого потенціалу в різних форматах.

Такий фестиваль у Ніжині відбувається вдруге.

Цьогоріч гостею фестивалю родинного читання «Словограй» була київська письменниця Валентина Захабура – авторка повістей «Ой, Лише, або З чим їдять вундеркіндів», «Ой, Лише, або Як потрапити в халепу?», «Лепрекони», готується до друку «Ой, Лише, або Як приборкати батьків?».

Валентина прочитала дітям і батькам уривки зі своїх книжок, також можна було придбати видання з автографом письменниці. Діти і дорослі могли поставити запитання, які їх цікавили. Всіх розвеселило запитання маленького школяра: «А ви самі читаєте свої книжки?».

У читальному залі панувала дружня і творча атмосфера.

Після цікавого знайомства з Валентиною Захабурою учасники фестивалю взяли участь у майстер-класах від ніжинських майстринь.

Майстер-клас із флористики для дітей і дорослих провела майстриня Альона Пасечніченко – працює на Станції юних техніків керівником гуртка «Дизайн», викладає флористику, живопис й організовує виставки художніх робіт учнів гуртка в Художньому відділі краєзнавчого музею ім. Спаського.

Другий майстер-клас для учасників фестивалю провела Тетяна Сидорець – керівник гуртка «Оригамі» на Станції юних техніків. Тетяна зі своїми талановитими учнями активно бере участь в обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

Тож разом у дружній атмосфері діти і батьки вчились нового.

Після таких родинних читань ще більше хочеться взяти до рук книгу та поринути у світ мрій і пригод.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button