Суспільство

До зоопарків передаватимуть конфіскованих тварин: чи готові в Мені

Конфіскованих за рішенням суду тварин більше не виставлятимуть на аукціоні. Тепер їх безоплатно передаватимуть до притулків для тварин, зоопарків або інших установ для утримання тварин. Відповідну постанову Мін’юсту схвалив Кабінет Міністрів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менський зоопарк відкрився після карантину

Раніше конфісковану тварину виставляли на аукціон, але часто її викуповував попередній власник, який, наприклад, із нею неналежно поводився. А отже, як зауважує міністр юстиції Денис Малюська, сенсу в такій «конфіскації» було мало. Серед конфіскованих із різних причин тварин на продаж на аукціоні очікували три леви, шість ведмедів, кілька пітонів і собака.

Чи готові в разі чого приймати таких нових мешканців, ми поцікавились у директорки Менського зоопарку Зінаїди Максименко.

«Теоретично ми готові, але залежить від того, які це будуть тварини. Деяких ми зможемо прийняти, а деяких, наприклад, таких як ведмедів, – ні, бо в нас для них немає місця. Тож це таке питання неоднозначне. У нас був уже один випадок. Нам передали голубів, яких конфіскували під час перевезення з Білорусі. Вони пройшли місячний карантин і ми прийняли їх на баланс. Зараз вони в нас уже розмножуються».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button