Суспільство

Добірка освітніх можливостей для молоді: де варто спробувати свої сили в 2024 році

1 рік = 365 можливостей – загальновідома фраза, що має потужний зміст, адже кожен день – це можливість втілити в життя омріяне та заплановане. Головне – віднайти мотивацію, однодумців і можливість втілення омріяного в реальність.

У цьому тексті ми підібрали для молоді Чернігівщини актуальні можливості, аби в новому році ви змогли спробувати свої сили та, можливо, стати учасником крутих проєктів, що здатні змінити ваше життя. 

«FLEX» – програма культурного обміну, що надає учням стипендії на навчання в школах США. Разом із тим під час участі в програмі учасники будуть забезпечені проживанням в американській родині впродовж одного академічного року. Основна мета програми – розвиток міжкультурного розуміння та здобуття лідерських навичок.

Для кого:

Учні 8-10-х класів із задовільною шкільною успішністю та володінням англійською мовою на рівні вище середнього.

Старт відбору починається щороку восени.

«AIESEC» – програма, що розвиває лідерство серед молоді, зокрема за допомогою міжкультурних обмінів. У цій програмі учасники мають можливість отримати досвід на міжнародних стажуваннях у корпораціях та організаціях, що надають послуги в різноманітних професійних сферах.

Для кого:

Програма актуальна для молоді 18-30 років, які навчаються в університеті або ж уже отримали диплом бакалавра. Основні вимоги: висока вмотивованість для участі в проєкті та володіння англійською мовою на рівні В2+.

Подати заявку можна в будь-який час року.

«Erasmus+» — це програма молодіжного обміну студентами, що діє в межах Європейського Союзу. Мета програми – підтримка освіти, навчання, молоді та спорту в Європі, зміцнення міжкультурного розуміння та вирішення соціальних проблем.

Для кого:

Школярі, студенти вищих навчальних закладів, викладачі та навчальний персонал, працівники молодіжних організацій і неформальних груп. Участь в обміні передбачає знання англійської мови та зацікавленість тематикою проєкту.

Для подачі заявок необхідно докладно ознайомитися з наявними різновидами проєктів.

Бур (Будуємо Україну Разом) – волонтерська організація, що об’єднує молодь по всій Україні задля втілення крутих волонтерських проектів. БУР – це об’єднання для активної свідомої та прогресивної молоді країни. 

Для кого:

Молодь 16+

Заповнити анкету можна в будь-який час

Агенти змін – це проєкт, основною метою якого є ознайомлення молоді з роботою у сфері проєктного менеджменту, щоб у майбутньому молодь мала навички та знання для змін у власних громадах.

Після участі у проєкті учасники організовують локальні проєкти за обраною тематикою у своїх населених пунктах.

Для кого:

Активна молодь 13-17 років з усієї України, вмотивовані на втілення власних проєктів.

Подати заявку можна наприкінці січня.
Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button