Суспільство

Добро у війну: в Чернігові небайдужі люди допомагатимуть дітям

Період активних бойових дій на території нашої Чернігівщини став важким випробуванням для всіх, зокрема для дітей. Адже чернігівським дітям довелося швидко подорослішати. Вони ховалися від обстрілів і бомбардувань не одну ніч і день у підвалах, бачили на власні очі руйнування, що відбувалися довкола, дехто втратив рідних чи батьків або сам зазнав поранень.

Пережите вплинуло на психологічний і фізичний стан, а в дітей, які і раніше мали негаразди зі здоров’ям, проблеми загострилися.

Відкладати допомогу дітям на час після перемоги не можна. Цю істину добре розуміють у Чернігові і не сидять склавши руки. Зокрема, питаннями підтримки деяких категорій чернігівських дітей займається Ксенія Ровник, засновниця та очільниця благодійного фонду «Раданиця».

«У нас буде проєкт для діток. Я хочу взяти під крило діток, які отримали інвалідність під час російської навали на нашу землю, дітей з особливими потребами, позбавлених батьківського піклування та сиріт. А потім уже етапно, якщо буде така можливість, усіх дітей, які перебували в Чернігові під час активних бойових дій, оздоровлювати за кордоном, у Європі, за кошти благодійного фонду, тобто безкоштовно для дітей», – у коментарі для ЧЕline зазначила Ксенія Ровник.

282562262_5225143914231796_4260821434120367172_n

Щоправда, благодійний фонд нині лише на етапі свого становлення, ще навіть рахунок не відкритий. Але це не означає, що допомога не надається. Поки фонд проходить через усі потрібні процедури становлення, власні кошти в добру справу вкладає Ксенія Ровник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посмішка дитини у вільній Україні: благодійна акція від військових (Відео)

І сьогодні, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Чернігові запрацює філіал ГО «Відкритий світ» для дітей із особливими потребами, зокрема з аутизмом.

«Працюватиме він для приблизно 30 діток, переважно з аутизмом. На перший погляд, не скажеш, що в цих дітей якісь проблеми, але, на жаль, вони мають особливі психологічні потреби. Цим дітям потрібна нагальна допомога логопеда, психолога, у якихось випадках навіть і психіатра. Зволікати не можна.

Я хочу оплачувати через свій благодійний фонд зарплату психологам і логопедам, щоб усі дітки, які потребують допомоги, займалися безкоштовно. Я вже допомогла з цим на перші два місяці. Надалі ж сподіваюся на підтримку цього проєкту меценатами. Зокрема, хочу долучити, можливо, європейських благодійників», – розповіла Ксенія Ровник.

До речі, Ксенія Ровник планує на сьогодні й інші заходи, пов’язані з допомогою дітям: побувати на дитячому заході в Новоселівці та відвідати Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2 Чернігівської міської ради.

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button