Суспільство

Дорожники Чернігівщини латають ями, що утворилися внаслідок обстрілу окупантів

Понад 460 тисяч квадратних метрів ямковості ліквідували на шляхах Чернігівщини після деокупації. Це більше, ніж за весь сезон минулого року. Такий обсяг робіт виконали за чотири місяці, відколи дорожнє господарство відновило роботу в середині квітня.

Про це повідомляє пресслужба САД у Чернігівській області.

Після звільнення Чернігівської області від окупантів постала нагальна потреба у забезпеченні проїзду дорогами для стабілізації гуманітарної ситуації та доставки життєво важливих вантажів до громад області. Після вторгнення рашистської армії були пошкоджені 680 кілометрів державних доріг і 25 мостів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбомблений стадіон Гагаріна в Чернігові збираються зносити та будувати новий із нуля

У квітні першочергово проводилися роботи із забезпечення проїзду біля зруйнованих мостів. А на початку травня розпочалися аварійні ремонтні роботи на покритті. Поступово із налагодженням логістичних маршрутів збільшували обсяги виконаних робіт. Окрім традиційного ямкового ремонту окремих вибоїн, на важливих логістичних маршрутах проводять ремонт покриття суцільним шаром асфальтобетону.

Найактивніше дорожники працювали у червні – липні.

Найбільше пошкоджень на дорожньому покритті усунули на дорогах:

Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів – майже 230 тисяч квадратів;

М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ – майже 82 тисячі квадратів;

М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі – майже 36 тисяч квадратів.

Проїзд основними маршрутами покращили, з огляду на наявні обмеження воєнного стану. Через ворожу навалу всі роботи з капітального ремонту доріг призупинені, натомість – аварійний ремонт. Нині у серпні виконують точкові ямкові ремонти, зважаючи на наявні ліміти обсягів виконання робіт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button