Суспільство

Дорожники Чернігівщини розчищають автошляхи і готуються до погіршення погодних умов

З учорашнього вечора на Чернігівщині спостерігається погіршення погодних умов, що впливає дорожню обстановку. Йшов сніг, уночі та вранці 27 грудня була мінусова температура повітря та ожеледиця, вдень — часом йде дощ з мокрим снігом, густий туман та обмежена видимість проїзної частини.

28 грудня по Чернігівській області очікується хмарна погода з проясненнями, вночі дощ з мокрим снігом, місцями налипання мокрого снігу, вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 9-14 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби від 2º морозу до 3º тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальники розчищають Чернігів з ночі (Фото)

Просимо водіїв бути уважними та обережними на дорозі взимку. Обирайте безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Будьте уважними на мостах і на ділянках з крутим спуском та підйомом. На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином. На колесах автівок має бути гума з нормальними протекторами. Водіям фур рекомендуємо мати ланцюги протиковзання.

Підрядні організації Служби автомобільних доріг перебуватимуть у режимі цілодобового чергування для проведення протиожеледних заходів на автошляхах області.

Зазначимо, що з настанням несприятливих погодних умов техніка не може одномоментно усюди провести обробку покриття. Необхідний час, аби усюди доїхати. У першу чергу, заплановані виїзди на дороги міжнародного та національного значення, найбільш важливі транспортні маршрути життєзабезпечення та обороноздатності області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button