Суспільство

Дорожники готуються до демонтажу старого мосту через Удай

Продовжуються підготовчі роботи до реконструкції мосту через річку Удай поблизу с. Переволочна на трасі Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. Влаштовується тимчасова об’їзна дорога. Дорожники вже встановили конструкцію для пропуску води, зробили насип для облаштування об’їзної дороги, згодом його заасфальтують. По завершенню організації об’їзду старий міст закриють на демонтаж.

Міст через річку Удай поблизу с. Переволочна на трасі Н-07 Київ — Суми — Юнаківка побудований у 1970 році. Його довжина – 84,24 метра, матеріал – попередньо напружений залізобетон. В процесі реконструкції стару споруду демонтують і зведуть нову, що відповідає сучасним нормам навантаження та безпеки дорожнього руху.
Підрядна організація — ТОВ «ШБУ-77».
Нагадаємо, у 2021 році у Чернігівській області в рамках Програми президента «Велике будівництво» проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. Протяжність дороги по території області — майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.
У процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритах та вантажопідйомності.
В рамках Програми президента України «Велике будівництво» у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.
За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button