Суспільство

Дошкільна освіта Чернігова мовою цифр

За даними проведеного державного статистичного спостереження, виховний процес та навчання найменших жителів в обласному центрі на кінець 2019 року забезпечували 57 закладів дошкільної освіти: 2 дитячі садки, 52 ясла-садочки та 3 інші заклади. Кожен другий із них – комбінованого виду, 42% –  загального розвитку, три спеціальні заклади та один санаторний. Завантаженість закладів становила 116 дітей у розрахунку на 100 місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник одного з дитсадків Чернігова захворів на коронавірус

Щоранку садочки зустрічали понад 11 тис. вихованців. Серед них  913 дітей з особливими освітніми потребами, 98 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Понад 30 закладів мали спеціальні групи, які відвідували 896 дітей, у тому числі з порушенням слуху, мови, зору, інтелекту, опорно-рухового апарату та затримкою психічного розвитку. У 20 садочках працювали інклюзивні групи для 548 вихованців, у двох – діяли санаторні групи для 162 дітей. Ще в одному закладі 13 малюків перебували цілодобово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках відтермінували відкриття дитсадків на невизначений строк

Роботу закладів дошкільної освіти забезпечували 1,4 тис. педагогічних працівників та 1,6 тис. працівників технічного персоналу. Переважна більшість педагогічних працівників (93%) мала освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень) бакалавра, спеціаліста або магістра, кожен третій був у віці до 35 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button