Суспільство

Два способи отримати Action Button не купуючи iPhone 15 Pro?

Apple представила у своєму флагманському iPhone 15 Pro нову функцію Action Button — додаткову кнопку на бічній грані, якій можна призначити часто використовувану дію. Це дає змогу швидко вмикати потрібні режими та додатки одним натисканням. Однак така клавіша залишилася ексклюзивом для моделей 2023 року, але впадати у відчай не варто. Розглянемо, як замінити Action Button на звичайних смартфонах Apple, щоб теж мати можливість виконувати корисні команди одним жестом.

Заміна через функцію Rebind

iPhone 15 Pro і 15 Pro Max отримали масу «професійних» можливостей. Однак рішення замінити важіль перемикання режимів тільки в старших версіях у багатьох викликає подив. На щастя, у користувачів, які вирішили заощадити та купити iPhone 15 Plus, є Rebind. Rebind — прихована функція в iOS, яка дає змогу призначати дії на різні жести та комбінації кнопок. Щоб її налаштувати, достатньо перейти в «Налаштування» — «Доступність» — «Сенсорне управління» — «Призначувані кнопки». Там вибрати комбінацію кнопок і призначити потрібну дію. Основні варіанти застосування Rebind:

  1. зробити скриншот екрана;
  2. почати запис відео з екрана;
  3. швидкий запуск камери;
  4. відкрити додаток музики або плеєра;
  5. запустити Siri;
  6. викликати центр сповіщень.

Сама активація Rebind жодним чином не впливає на продуктивність і не гальмує роботу Айфона, проте працює весь час, тож ви не можете використовувати інші команди, поки ця активна. І якщо вам не принципово запускати дії саме кнопкою, пропонуємо другий варіант.

Використання жесту торкання задньої панелі

Починаючи з Айфона 8, у смартфонах Apple з’явилася можливість призначати дії на постукування задньої панелі смартфона. Великий плюс тут — можливість залучити подвійний і потрійний дотик, щоб викликати різні команди. Як відомо, у Про-моделях 2023 року є можливість запускати дію довгим натисканням і немає опції запуску функцій подвійним або потрійним кліком. Щоб активувати жест, заходимо в «Налаштування» — «Доступність» — «Опорно-руховий апарат» — «Дотик». Там можна призначити будь-які дії. Основні варіанти використання «Action Button» на задній панелі:

  1. зробити знімок з екрана;
  2. відкрити центр повідомлень;
  3. увімкнути/вимкнути режим фокусування;
  4. швидкий запуск камери;
  5. відкрити плеєр або улюблений плейлист.

Але ви можете призначити будь-які дії на свій розсуд. Головне, що дотик задньої панелі працює швидко і зручно, надаючи доступ до часто використовуваних функцій Айфона.

Apple ховає, але не позбавляє

Використовуючи приховані можливості iOS можна отримати заповітну кнопку Action, не переплачуючи за надлишкові можливості iPhone 15 Pro і 15 Pro Max. Запропоновані нами способи в рази підвищують швидкість використання Айфона і загальну продуктивність. Але що важливіше, у вас залишається звичний важіль перемикання режимів дзвінка, і ви не обмежені єдиним довгим натисканням на запуск однієї дії.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button