Суспільство

Двоє хлопців рятували козулю в передмісті Чернігова (Фото. Відео)

Днями дорослий самець козулі потонув у гідроспоруді з бетонних кілець, розташованій у Забарівці. Вона була вщерть наповнена водою. Тварину помітили двоє хлопців, які проходили поруч.

Як повідомили в Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, це були студент технологічного університету Олександр Кучерявий та учень дев’ятого класу чернігівської школи №35 Єгор Ленько.

Хлопці намагалися врятувати тварину за допомогою жердин і палиць, знайдених неподалік, але це їм не вдалося. Тому вони викликали надзвичайників, які і повідомили про подію відділ мисливського господарства ЧОУЛМГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загублене білченя: чернігівка рятує рудого знайду

На місце прибули представники установи та співробітники Держпродспоживслужби. Однак врятувати тварину не вдалося.

Як зазначив начальник відділу мисливського господарства ЧОУЛМГ Микола Пиріг, цей випадок не перший, до гідроспоруди вже потрапляв молодий лось та дикий кабан.

«Але звернення до екологічної інспекції області залишилися, як бачимо, без належного реагування – заповнена водою гідроспоруда  досі не загороджена і нічим не перекрита. Поки що в смертельну пастку потрапляли дикі тварини. Але ж до неї можуть потрапити і діти, і дорослі», – зазначив Микола Пиріг.

Гідроспоруда знаходиться на місці колишньої військової частини. А тварини забігають до неї з приміського лісу Чернігівського лісництва.

94193369_1388776244658931_3721633614895513600_n

Фото та відео Чернігівського ЧОУЛМГ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button