Суспільство

Ефективне використання комунального майна – шлях до наповнення бюджету Чернігівщини

*Актуально 
Комунальне майно повинно використовуватись ефективно і наповнювати обласний бюджет, вважають представники «Нашого краю». Проте нині в Чернігівській області працюють підприємства, які можуть приносити прибуток, але не роблять цього. Одним із них є КП «Діловий центр» Чернігівської обласної ради. «Наш край» вважає, що цю ситуацію, нарешті, потрібно змінювати.
На минулу сесію депутати фракції «Наш край» вносили проєкт рішення, згідно з яким «Діловий центр» повинен перераховувати частину прибутку з оренди приміщень до обласного бюджету, але депутати його не підтримали і 100% прибутку залишилось усередині підприємства.
«В оперативному управлінні «Ділового центру» наразі близько 30 тисяч м² здається в оренду. Із коштів, які установа з цього отримує, до бюджету області не перераховується нічого, при цьому абсолютно весь дохід підприємство залишає собі. І це не єдиний випадок. Комунальні підприємства, які можуть приносити прибуток області (КП «Діловий центр», КП «Чернігівоблагроліс») наразі не сплачують жодної копійки з оренди та прибутку до обласного бюджету. Тому не дивно, що бюджет Чернігівщини на сьогодні дефіцитний, адже ресурси області не використовуються належним чином», — депутат Чернігівської обласної ради Юрій Музика («Наш край»).
На наступній, грудневій сесії питання розподілу орендної плати КП «Діловий центр» знову було винесене на розгляд. І, врешті, було ухвалене рішення, згідно з яким у 2022 році 50% з оренди майна цього підприємства буде перераховуватись до обласного бюджету.
«При створенні цієї ініціативи ми керувалися метою поповнити бюджет Чернігівщини. На сьогодні є недофінансовані галузі й у процесі виконання прийнятого кошторису надходження від «Ділового центру» допоможуть наповнити бюджет Чернігівської області», — Юрій Музика («Наш край»).

Ще статті по темі

Back to top button