Суспільство

Електронні лікарняні: про хворобу пацієнта знатимуть і роботодавці, і страхувальники

Серед найближчих планів Міністерства охорони здоров’я – замінити паперові лікарняні на електронні. Про це повідомляє Українська правда.

Відповідне рішення про Електронний реєстр листків непрацездатності уряд ухвалив 28 листопада. «Пацієнт так само отримуватиме лікарняний у лікаря. МОЗ пояснює, що так лікар більше не витрачатиме часу на зайву паперову роботу, а зможе зосередитись на здоров’ї пацієнтів. Хворі не бігатимуть кабінетами і не збиратимуть печатки на «лікарняному». До 1 лютого мають сформувати положення про цей реєстр», – йдеться в повідомленні.

Однак Чернігівщини зміни поки не стосуються, пояснюють у міському управлінні охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Супрун розповів, як лікарням заробити перший мільйон

«Це пілотний проект МОЗ. Якщо не помиляюся, електронну видачу лікарняних спробують запровадити у Полтавській,  Вінницькій областях і, мабуть, Києві. Можливо, після Нового року буде і в нас, але важко щось коментувати, адже  спочатку МОЗ вивчатиме роботу системи в пілотних регіонах», – розповідає очільник відомства Владислав Кухар.

До речі, реєстр буде доступний не лише лікарям, а й роботодавцям, застрахованим особам і представникам Фонду соціального страхування. Аби система запрацювала, лікарні повинні  отримати програмне забезпечення.

Ще статті по темі

Back to top button